advertentie Greve

Regio15

Zes jaar cel voor steekpartij met dodelijk afloop in ‘s-Gravenzande

De 33-jarige man die in februari in ’s-Gravenzande bij een steekpartij een 41-jarige man dodelijk verwondde, moet zes jaar de cel in.

Dat was vandaag de uitspraak van de rechtbank in Den Haag. De straf valt drie jaar lager uit dan de door de officier van justitie was geëist. "In die eis is onvoldoende rekening gehouden met het feit dat ook het slachtoffer zelf twee messen ter hand heeft genomen", verklaart de rechtbank de lagere straf.

Zowel het slachtoffer als de verdachte is afkomstig uit Polen. Op de bewuste zaterdag hadden de verdachte en zijn vriendin besloten om uit elkaar te gaan. Het slachtoffer, een halfbroer van die vriendin, kwam haar helpen met verhuizen. Er ontstond een ruzie tussen de twee mannen, die uitmondde in een steekpartij. De verdachte stak een mes in het voorhoofd van zijn opponent, als gevolg waarvan het slachtoffer zes dagen later is overleden.

De rechtbank spreek van "onnoemelijk leed toebrengen aan de familie van het slachtoffer" en stelt verder: "Het met messen achter elkaar aan over straat rennen en naar elkaar steken is schokkend te noemen. Dergelijke feiten leiden tot gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving."

De rechtbank is zich ervan bewust dat niet alleen de verdachte een mes in zijn hand had, maar dat ook het slachtoffer twéé messen ter hand had genomen, waarvan één hakmes. Uit het dossier heeft de rechtbank opgemaakt, dat het slachtoffer die messen kennelijk had meegebracht naar de woning van de verdachte. "Desondanks rekenen wij het de verdachte zwaar aan dat hij niets heeft gedaan om de confrontatie uit de weg te gaan en dat (ook) hij de confrontatie opzocht met een groot mes in zijn hand. Dat hij het dodelijk gevolg niet heeft gewild, doet daar echter niet aan af", aldus de rechtbank.

Laat je reactie achter