advertentie Boekestijn

WOS

WestlandTheater De Naald moest hele programma omgooien

Geen grote decors, grote toneelgezelschappen of buitenlandse artiesten in Naaldwijk dit theaterseizoen.

Vanwege het coronavirus en de anderhalvemetersamenleving moest De Naald het programma helemaal omgooien. "Grotere concerten, toneelproducties en shows zoals van Tineke Schouten en Roel van Velzen, die oorspronkelijk geboekt waren, zijn doorgeschoven naar het seizoen hierna", vertelt directeur Nico Baars aan mediapartner Omroep West. "Het is financieel onmogelijk om deze grote en dure producties voor slechts 110 mensen te spelen."

Waar normaal 429 mensen in de grote zaal van het theater passen, is er nu plek voor maximaal 110 mensen. Sommige theaters kiezen daarom voor vaste zitplaatsen. De Naald doet dat bewust niet, mensen worden ter plekke naar een plaats verwezen. "Zo kunnen we naar onze mening de maximale capaciteit beter benutten", vertelt Baars. "We kunnen zo beter inspelen op huishoudens die bijvoorbeeld wat groter van samenstelling zijn. Die kunnen dan toch bij elkaar zitten."

Er zijn nog genoeg producties die wél door kunnen gaan. Zo zijn cabaret, comedy en kleinschalige muziekproducties volgens Baars geschikt voor in de huidige situatie. 

Laat je reactie achter