advertentie Boekestijn

Wensen Westlandse sportclubs worden op een rijtje gezet

Wethouder Pieter Varekamp gaat op een rijtje laten zetten, welke wensen de sportverenigingen in de diverse kernen van Westland hebben.

Dit heeft hij maandagavond toegezegd in een commissievergadering van de gemeenteraad. Onderwerp van gesprek was het visiedocument van drie samenwerkende Lierse sportverenigingen.

Al eerder had Varekamp erkend dat tennisclub 't Loo knijp zit en zelfs een wachtlijst kent. Maar de urgentie van de tennisclub geldt niet tevens voor korfbalvereniging Valto en handbalclub Odis, aldus Varekamp.

Visiedocument
In hun visiedocument opteren de drie clubs voor een nieuw gezamenlijk sportpark, waartoe een naburig tuinbouwbedrijf zou moeten worden aangekocht. Maar dat gaat miljoenen euro kosten en hoe weeg je dat af tegen de ambities van andere sportclubs in de gemeente Westland?
Vandaar dat de wethouder positief reageerde op een verzoek van Maxim van Ooijen (D66) om een inventarisatie te maken van alle wensen, opdat de gemeenteraad een goede vergelijking kan maken bij de behandeling van de jaarbegroting.

Laat je reactie achter