advertentie TipTop

Signbiblio

Weekcijfers corona: 60 regiogenoten positief getest

Sinds afgelopen maandag zijn 60 mensen in onze regio positief getest op het coronavirus, het hoogste aantal in maanden.

Dat blijkt uit open data van het RIVM. Tot en met gisteren ging het om 54 mensen, vandaag kwamen er daar dus nog eens 6 bij (4 uit Westland, 1 uit Maassluis en 1 uit Midden-Delfland).

Klik in bovenstaande grafiek op de gemeentenaam om deze 'uit' of 'aan' te zetten.

De laatste keer dat er zoveel mensen met corona bij kwamen, was in de week van 13 tot en met 19 april. Toen ging het om 74 nieuwe gevallen. Op dat moment kon nog overigens niet iedereen zich laten testen, sinds 1 juni kan dat wel.

Ter vergelijking: in de afgelopen drie volle weken werden respectievelijk 13, 11 en 15 mensen uit onze regio positief getest.

Totaal boven de 500

Sinds vandaag is het aantal vastgestelde besmettingen in onze regio de grens van 500 gepasseerd: dat aantal staat nu op 504. Met 351 kent Westland veruit het hoogste aantal besmettingen, gevolgd door Maassluis (117) en Midden-Delfland (36). Het werkelijk aantal mensen dat ziek is geweest, ligt overigens naar verwachting een stuk hoger. Tot 1 juni kon namelijk niet iedereen zich laten testen. Nu kan dat wel, maar volgens het RIVM gaan nog niet alle mensen met klachten naar een teststraat.

Bekijk het verloop sinds medio maart in onderstaande grafiek:

Klik in bovenstaande grafiek op de gemeentenaam om deze 'uit' of 'aan' te zetten.

Tegenover het oplopend aantal besmettingen, staat het feit dat het aantal ziekenhuisopnames (totaal 81) en overlijdensgevallen (39) al geruime tijd stabiel is.

Meer tests

Dinsdag sprak het RIVM haar zorgen uit, omdat het aantal besmettingen oploopt, terwijl minder mensen zich laten testen. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge riepen de bevolking donderdagavond tijdens een persconferentie op om bij klachten écht naar een teststraat te gaan. Naar aanleiding daarvan kregen de GGD's vrijdag zes keer zoveel telefoontjes van mensen die zich wilden laten testen.

In onze regio kun je je onder andere laten testen in Naaldwijk, Hoek van Holland en Maassluis. Bel daarvoor met het landelijke nummer 0800-1202.

Laat je reactie achter