advertentie VEMO Lease top

WOS

Met een sup verkoeling zoeken op de sloot

De hittegolf houdt nog zeker tot na het weekeinde aan.

Maar verkoeling zoeken hoeft niet per se op de overvolle stranden, het kan ook gewoon op de sloot. Steeds meer duiken ze op; de sups. In Maasland kun je de populaire Stand Up Paddling-boards huren. 

"Het is voor iedereen", vertelt instructeur Ernst-Jan van Wijk. "Je hebt verschillende lengtes en gewichten." Dat zorgt voor de moeilijkheidsgraad, een lang breed board is het makkelijkste voor beginners. Aangeraden wordt ook om op de knieën te beginnen. "Daarna kun je proberen te gaan staan, over het board te lopen en aan de achterkant te gaan staan."

Suppen is een van de flexibelere watersporten. In tegenstelling tot een kano of een kajak kun je het supboard opvouwen en in een tas meenemen. "Overal waar water is kun je in principe peddelen", vertelt Van Wijk. "Je hoeft alleen je board mee te nemen in een weekendtas en een pomp om hem op te blazen."

Hij raadt dan ook aan om het suppen eens te proberen. "In plaats van in de file te staan naar het strand van Hoek van Holland en zuchtend en puffend een parkeerplekje te zoeken, kun je ook hierheen komen. Binnen twee tellen zit je op het water en er zijn veel mooie plekjes en horeca in de buurt", prijst hij de sport aan. 

Laat je reactie achter