advertentie Toffe Deals

WOS

Veiligheidsregio maakt uitzondering voor De Naald en Nederland Drie

Poppodium Nederland Drie in Wateringen en Westlandtheater De Naald in Naaldwijk mogen toch meer bezoekers ontvangen dan volgens de coronamaatregelen toegestaan.

Dat heeft de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) besloten. Waar de coronamaatregelen spreken van maximaal 30 personen, geldt dat voor Nederland Drie maximaal 40 personen de grote zaal in mogen en bij De Naald gaat het om 110 bezoekers in de grote zaal. De VRH vindt de twee culturele instellingen van groot belang voor de regio, wat een uitzondering zou rechtvaardigen.

Theaterdirecteur Nico Baars is er erg blij mee: "De vlag hangt nog net niet uit. We hebben in de komende weken weer veel uitverkochte voorstellingen staan. Eerder dit jaar moesten we veel mensen bellen om te vertellen dat de voorstellingen niet doorgingen. Dat ging onze medewerkers niet in de koude kleren zitten. Dus ik ben blij dat we dat nu niet hoeven te doen."

De ontheffingen die worden verleend gaan per direct in. Andere instellingen in de regio die ook een ontheffing krijgen zijn onder meer Theater de Veste in Delft en Zuiderstrandtheater en de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Voor Theater Koningshof in Maassluis moet nog duidelijk worden of het een ontheffing krijgt van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

Laat je reactie achter