advertentie TipTop

Jaap Schut, directeur van het museum. Dennis van Schie

Stadhuis van Hoorn genoemd als nieuwe locatie voor RockArt

Het Hoekse popmuseum RockArt kijkt verder, letterlijk, want er zijn plannen voor een locatie in het Noord-Hollandse Hoorn.

Na de teleurstelling van afgelopen week, waaruit bleek dat de plannen voor een locatie in het voormalige stadhuis van Alphen aan den Rijn niet doorgaan, gaat de zoektocht naar nieuwe en grotere ruimte gewoon weer verder.  "We zijn niet klein te krijgen en gaan gewoon door", aldus museumdirecteur Jaap Schut. Nu heeft hij, samen met het Museum van de Twintigste Eeuw een locatie in Noord-Holland op het oog, namelijk het huidige stadhuis van Hoorn.

De gemeente aldaar denkt na over een nieuw stadhuis op een andere locatie en dat zou kansen bieden voor de twee musea die allebei om ruimte verlegen zitten. Schut: "We voeren al een tijdje gesprekken met het Museum van de Twintigste Eeuw, wat zij doen past erg goed bij wat wij doen." Waar RockArt zich bezighoudt met de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek, is het Museum van de Twintigste Eeuw een stuk breder en gaat het daar meer over de complete cultuur van de vorige eeuw.

Overigens heeft Schut meer ijzers in het vuur. Nadat bekend werd dat Alphen aan den Rijn niet doorging, hebbend diverse gemeenten zich bij hem gemeld. In oktober volgen daarmee de eerste gesprekken. Om welke gemeenten het gaat, wil Schut nog niet zeggen. En of het hem nu wel gaat lukken om een gemeente te overtuigen van zijn plannen voor een nationaal popmuseum? Schut: "Het gaat een keertje lukken. Dat weet ik zeker."

Laat je reactie achter