advertentie TipTop

Google StreetView

Snelheidsmetingen op Poeldijksepad aangekondigd

De gemeente Westland gaat snelheidsmetingen uitvoeren op het Poeldijksepad tussen Honselersdijk en Poeldijk.

Dit kondigt wethouder Leen Snijders aan in de beantwoording van schriftelijke vragen van Westland Verstandig. Deze fractie stelde begin augustus dat zij benaderd was door een aantal omwonenden die erop wezen dat het Poeldijksepad voor fietsers niet veilig is. "Op het Poeldijksepad zijn rode en gemarkeerde suggestiestroken aangebracht en men zou graag zien dat er afbeeldingen van een fiets daarop aangebracht worden", aldus de fractie.

Dat verzoek wordt niet gehonoreerd, bericht de wethouder. "Het aanbrengen van fietsinsignes op de fietssuggestiestrook weerhoudt het gemotoriseerd verkeer er niet van om er gebruik van te blijven maken. Het onveilige gevoel bij fietsers wordt daarmee niet weggenomen", verklaart Snijders.

Op de vraag of het college bereid is een betere controle op te snel rijden in te voeren, is de reactie: "Op korte termijn zullen wij snelheidsmetingen uitvoeren om de huidige snelheidsproblematiek op het Poeldijksepad en bij de entree van het 30-km gebied in beeld te brengen. Wanneer uit de metingen blijkt dat er substantieel te hard wordt gereden, leggen we dit voor bij politie. Het controleren op te snel rijdend verkeer is een taak van de politie. Het is verder aan hen om te bepalen of er snelheidscontroles uitgeoefend gaan worden", besluit Snijders.

Laat je reactie achter