advertentie TipTop

Sinterklaas in een zijspan door Honselersdijk. Kyra Moor

Sinterklaas komt coronaveilig aan land

Sinterklaas laat zijn stoomboot dit jaar in de meeste gevallen thuis.

Dat blijkt uit een rondgang van de WOS langs een aantal Sinterklaascomités in onze regio. Terwijl de ene kern het feest vanwege corona afblaast, komt het andere dorp met een alternatieve invulling.

Zo zal de Sint op zaterdag 14 november een rijtoer door De Lier maken. Geen groots onthaal aan het water bij de Blijenburgbrug, maar een rondje door kinderrijke woonwijken. "Uiteraard wordt alles goed begeleid", aldus Marjoke Koene van de Lierse winkeliersvereniging. "Wij zien het helemaal zitten."

Eenzelfde aanpak kiest 's-Gravenzande een week later. Hier eveneens geen intocht per boot en een uitgebreid programma op het Marktplein, maar alles op anderhalve meter afstand. Wateringen gaat dit jaar voor een digitale invulling. "Daarnaast wordt gekeken naar een kleine optocht door het dorp", vertelt Ron de Jong van het Wateringse Sinterklaascomité.

Monster zet dit jaar een streep door de Sinterklaasintocht. Normaal gesproken arriveren twee schuiten vol Pieten aan de Gantellaan, maar dat is in een anderhalvemetersamenleving onmogelijk. Ook ziet het dorp af van een rondrit. De intocht van Naaldwijk zal anders dan anders zijn, daar wordt nog over gesproken. Honselersdijk hakt binnenkort de knoop door en Hoek van Holland komt donderdag met een besluit. Ook in Midden-Delfland gaan de traditionele intochten niet door, Sinterklaas maakt wel een rondrit door Maasland, Schipluiden en Den Hoorn. De precieze details moeten daarvoor nog worden besproken. Eerder werd al bekend dat de intocht van Maassluis wordt afgeblazen. In plaats daarvan zal op WOS TV een Sinterklaasfilm te zien zijn. Als deze is afgelopen, start een rijtoer door de stad. 

Laat je reactie achter