advertentie VEMO Lease top

WOS

Pallets in de sauna vanwege Brexit

Vanaf 1 januari mogen alleen houten pallets met een keurmerk de oversteek tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie maken.

Verpakkingshout moet voortaan eerst een hittebehandeling ondergaan om ongedierte te doden dat erin verscholen kan zitten. Bij Lievaart en Slaghuis in Hoek van Holland hebben ze daar een soort sauna voor. Het hout wordt minimaal 30 minuten lang op 56 graden gebracht. De sauna wordt verwarmd door hout dat niet meer voor de handel gebruikt kan worden. Na afloop krijgt het hout een keurmerk ingebrand, zodat bij een inspectie meteen duidelijk is dat het hout geen beestjes bevat. Alleen geregistreerde bedrijven mogen deze behandeling uitvoeren en ze hebben elk een eigen merkteken.

Informeren

Het bedrijf is druk bezig geweest om hun klanten te informeren. Er zijn nog miljoenen pallets in omloop die nog niet zijn behandeld. Die worden vanaf 1 januari bij de boot naar de VK tegengehouden. Bij Lievaart en Slaghuis zijn ze er klaar voor, hun klanten nog niet helemaal. LS pallets ziet de drukte toenemen en had al een grotere hittekamer laten bouwen. De sauna met 1.100 pallets, staat twee keer per dag aan. Daarnaast staan er al behandelde pallets op voorraad.

Laat je reactie achter