advertentie Greve

WOS

Ook groene scooter in Maassluis

Na Hoek van Holland komen er ook groene scooters naar Maassluis. Er worden twintig elektrische scooters neergezet die gebruikt kunnen worden door inwoners en toeristen.

Men betaalt 23 cent per minuut en de scooter kan via een app geboekt en gestart worden. De gemeente Maassluis heeft als voorwaarde gesteld dat er geen parkeerchaos mag ontstaan. Om deze reden is het servicegebied (alleen hier kan de scooter geparkeerd worden zonder dat de betaling doorloopt) binnen Maassluis beperkt. Er zijn een aantal specifieke plaatsen aangewezen in plaats van heel de stad.

De servicegebieden bevinden zich bij de drie metrohaltes, het gemeentehuis en verschillende locaties in wijken van Maassluis. Indien nodig kunnen deze lopende de proefperiode worden aangepast. De scooters zijn voorzien van verwisselbare batterijen die door het bedrijf worden omgeruild als ze leeg zijn. Het gaat om een proefperiode van één jaar.

Het bedrijf Go Sharing is ook in gesprek met de gemeente Midden-Delfland. Vorige week maakte wij onderstaande reportage in Hoek van Holland.

Laat je reactie achter