advertentie VEMO Lease top

Grootscholten (rechts) met Like Mike Sonny Grootscholten

Nieuwe muziek dj Asonn: combinatie van klassiek en dance

De Westlandse dj Asonn heeft vrijdag een nieuw nummer uitgebracht: Oslo Opera, een combinatie van klassiek en dance.

Sonny Grootscholten, zoals de dj uit Honselersdijk eigenlijk heet, kwam op het idee na een bezoek aan schoonfamilie in Noorwegen. "Daar hebben ze een operahuis, dat heel gaaf is qua architectuur en waar ik veel inspiratie van kreeg. Toen kreeg ik het idee om iets creatiefs te doen dat nog niemand heeft gedaan, een combinatie maken van klassieke- en dancemuziek."

Het is niet zijn doel om jongeren meer klassieke muziek te laten luisteren, zegt hij in gesprek met het WOS-radioprogramma Maarten in de Middag. "Uiteindelijk luistert iedereen wat ze tof vinden. En als tien klasgenoten naar iets luisteren, zal de rest er ook naar luisteren. Maar ik denk dat het wel iets kan doen. Iedereen heeft iets wat-ie tof vindt, maar als je een keer wilt experimenteren, zet dan een keer klassieke muziek aan en doe je ogen dicht en luister. Dan krijg je zoveel nieuwe inspiratie."

Dimitri Vegas & Like Mike

Grootscholten brengt zijn nieuwe plaat uit op het label van de nummer 1 dj's van de wereld: de Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike. En volgende maand komt er nog een plaat uit op hun label. Eerder bracht hij ook al muziek uit op de labels van Afrojack en Armin van Buuren. Maar er komt nog meer aan. "Dit is pas het begin. Ik ben nu bezig met een aantal platen die uitkomen op het label van Tiësto. En er zijn nog meer gasten waar ik graag mee zou willen samenwerken of dat al aan het doen ben, maar daarover wordt later meer bekend."

Coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus liggen ook bij Asonn alle optredens stil. "Zonde dat er nu geen festivals zijn. Als mensen los gaan, de energie die dat geeft is niet te omschrijven."

Andere dj's hebben inmiddels online wat optredens gegeven. Ook Grootscholten is daarmee bezig. "Er komt alleen meer bij kijken dan het draaien en uitzenden. Maar zodra dit geregeld kan zijn, zit er wel een livestream aan te komen. Ik denk binnen nu en twee maanden.

Asonn: Ben Dimitri Vegas & Like Mike heel dankbaar

Laat je reactie achter