advertentie TipTop

WOS

Nieuwbouw scouting Den Hoorn bijna af

De laatste puntjes worden nog op de 'i' gezet, en dan is het nieuwe clubgebouw van scouting Den Hoorn af.

Op het buitenterrein, de vloer in de hal en de inrichting na is het gebouw op het sportpark in Den Hoorn af. De vrijwilligers zijn blij dat er eindelijk een nieuw gebouw is. "Het oude stamde uit 1954", legt vrijwilliger en lid van de nieuwbouwcommissie Elfried Kok uit. "Daarnaast gaf de kerk (St. Antonius & Corneliusparochie, red.) aan dat ze de grond terug wil, dus we zijn in 2007 al in overleg gegaan met de gemeente en de kerk wat een goede nieuwe locatie zou zijn, en dat is deze geworden."

Naast de wensen van de kerk, was ook de omvang van de vereniging reden om te verhuizen. Scouting Den Hoorn heeft ongeveer 200 leden. "We zijn een groeiende vereniging", vertelt scoutingleidster Barbara Wernekinck. "En we hebben lang gebruik kunnen maken van het oude gebouw, maar het was gewoon echt aan vervanging toe. En we kunnen echt wat meer ruimte gebruiken. Het gebouw stond eerst los van het dorp, en nu staat er een woonwijk omheen."

Naast meer ruimte is ook de botenloods een welkome toevoeging aan de nieuwbouw. Nu kunnen scouts in de winter hun bootonderhoud overdekt doen in plaats van in de buitenlucht, in de zomer wordt er dan weer gezeild. Het nieuwe gebouw heeft een aantal zalen, een keuken met aangepast laag aanrecht voor jonge leden en het kinderdagverblijf dat er zal verblijven en een speciale ruimte voor leiding en oudere leden. Ook is het gebouw bijna energieneutraal door de zonnepanelen en warmtepomp.

De scoutingvrijwilligers hebben veel zelf gedaan in het proces. Hoewel de gemeente een deel van het gebouw heeft bekostigd en een garantstelling heeft gedaan voor een lening, gingen de vrijwilligers zelf over de sponsor en fondsenwerving. Zo zetten zij onder andere een crowdfundingsactie op voor de botenloods, waar ruim 11.000 euro mee is opgehaald. Ook wordt er deze zomer veel geklust in het nieuwe gebouw. Op 29 augustus staat de verhuizing op de planning en op 5 september is de grote opening.

Laat je reactie achter