advertentie TipTop

Een impressie van hoe het park eruit moet komen te zien. Gemeente Westland

Naaldwijks calisthenicspark mogelijk naar 'Central Park' Verdilaan

Er komt hoogstwaarschijnlijk een calisthenics- en freerunpark tegenover het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Dat schrijft wethouder Snijders in een memo aan de gemeenteraad. Het park was aanvankelijk voorzien in het Dreespark, maar dat zorgde voor verzet van omwonenden.

Tekst gaat door onder de video:

Het college van B en W moest daarom nieuwe locaties bekijken. In beeld waren de Burgemeester Elsenweg, Bachlaan, Verdilaan en Hoefblad. Alle plekken zijn met meerdere partijen besproken. Uiteindelijk is het 'Central Park' uit de bus gekomen als voorkeurslocatie.

"De locatie aan de Verdilaan scoort goed op de criteria centrale ligging en bereikbaarheid", schrijft de wethouder. "Ook is volgens boa’s en wijkagenten een goede sociale controle mogelijk vanwege de overzichtelijke ligging." Er is overigens nog niet gesproken met omwonenden, dat gaat nog gebeuren.

Tijdelijk

De gemeenteraad spreekt deze maand over het voornemen. Snijders laat overigens wel weten dat het mogelijk gaat om een tijdelijke locatie. Dit omdat er nog een centrumvisie voor Naaldwijk wordt opgesteld. De Verdilaan speelt daarin een belangrijke rol. De definitieve plannen voor het Central Park zijn nog niet bekend. " Bij verplaatsing van calisthenics -freerunning zal een nieuwe locatie moeten worden gekozen en zijn er kosten aan verbonden."

Laat je reactie achter