advertentie Boekestijn

WOS

'Laat de Hoek niet nog twee jaar wachten op plannen voor toerisme'

Drie fracties uit de Rotterdamse gemeenteraad vinden het veel te lang duren voordat er concrete plannen komen voor de ontwikkeling van het toerisme in Hoek van Holland.

VVD, Leefbaar Rotterdam en de PvdA hebben hun ongenoegen tot uiting gebracht in schriftelijke vragen aan het college van B en W van Rotterdam.

Het is nu al ruim twee jaar geleden dat in de Rotterdamse gemeenteraad een motie werd aangenomen met betrekking tot de kustontwikkeling in de Hoek. Eind juni dit jaar kwam wethouder Bas Kurvers met het bericht dat het nog minimaal twee jaar zal duren, voordat hij met een voorstel kan komen.

"Hoek van Holland staat te springen om zich te ontwikkelen tot een aantrekkelijke vierseizoenenbadplaats. De wethoudersbrief met de planning van een vervolgstap in juni 2022 wekte bij onze fracties dan ook veel verbazing", schrijven de fracties, onder aanvoering van Jan-Willem Verheij van de VVD.
De partijen vragen zich onder meer af welke obstakels er zijn waardoor de ontwikkeling van Hoek van Holland niet al veel eerder kan plaatsvinden. "Is het college bereid om zodanig tempo te maken dat de raad nog voor de verkiezingen van 2022 het benodigde bestemmingsplan kan vaststellen?", willen zij weten.

Rotterdam Beach
Eind 2019 zijn Hoekse strandondernemers met het masterplan Hoek van Holland Aan Zee: Rotterdam Beach op de proppen gekomen. De fracties willen weten of het college met de bij dit plan betrokken partijen in gesprek is. Misschien is het niet eens zo’n gek idee om deze private partijen de kustontwikkeling ter hand te laten nemen, als dit leidt tot een snellere ontwikkeling dan wanneer de gemeente dit zelf doet, suggereren de fracties.

VVD'er Jan-Willem Verheij vertelt meer over de vragen bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter