advertentie Greve

Tom van Ooijen

In- en uittocht Hoek van Holland afgeblazen

Er komt dit jaar geen in- en uittocht van Sinterklaas in Hoek van Holland.

Dat heeft het organiserend comité besloten vanwege de huidige coronamaatregelen. "Nu de landelijke maatregelen niet worden versoepeld, en het feit dat dit voorlopig niet gaat gebeuren, hebben wij geen andere keus dan de festiviteiten te annuleren", zo is te lezen in een statement. "Wij zijn, als stichting, verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van onze vrijwilligers en de bezoekers, en deze kunnen wij onder de huidige regels en beperkingen onmogelijk borgen."

De organisatie is wel op zoek naar alternatieven, zodat de kinderen nog iets meekrijgen van het Sinterklaasfeest. Mogelijk wordt er online iets georganiseerd, maar daarover wordt later meer bekend.

Zwarte Piet

De stichting hield vlak voor de zomer een crowdfundingactie om het feest dit jaar door te kunnen laten gaan. In de Hoek is Piet namelijk nog zwart. Maar intochten met Zwarte Piet worden vanaf dit jaar niet meer door de gemeente Rotterdam gesubsidieerd.

De crowdfunding was een succes, want er werd genoeg geld opgehaald. "Wij zijn daar nog steeds enorm dankbaar voor, maar het ingezamelde bedrag zal dit jaar niet (volledig) besteed worden. Wellicht dat een klein gedeelte besteed wordt aan de online activiteiten, maar dat willen we eerst goed gaan vormgeven."

In Westland komt de goedheiligman in de meeste plaatsen wel gewoon aan, maar dat gebeurt dan wel met de nodige maatregelen.

Laat je reactie achter