advertentie Toffe Deals

Kyra Moor

Nieuw beeldmerk voor Hoek van Holland: een hoekig hartje

Het Hoekse Hart, het nieuwe logo van Hoek van Holland is vrijdag gelanceerd.

Al een week waren de hartjes te zien in het dorp; op tegels, vlaggen en op balkons. Allereerst zijn de harten er gekomen om metrogangers die naar het strand willen ook eens naar het dorp te lokken. Als je het hartje omdraait is het namelijk ook een richtingaanwijzer, die naar het dorpscentrum wijst. Het logo is ontworpen door Studio VollaersZwart, die ook verantwoordelijk was voor de aankleding van het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima.

Ten tweede zijn de harten bedoeld om het Brinkplein op te fleuren. "We vinden allemaal dat daar iets aan moet gebeuren, maar dat gaat nog wel even duren", laat wijkmanager Saskia Hak weten. "Dus we hebben besloten nu alvast de slingers op te hangen."

Op het Brinkplein is ook een nieuwe vlag gehesen. WOS

De harten moeten ook zorgen voor een bredere bekendheid van Hoek van Holland. Er zijn ook dronebeelden gemaakt op het Hoekse strand, waar kinderen vliegers hebben opgelaten in de vorm van het nieuwe logo. "Als dat mooie beelden zijn kunnen ze misschien gebruikt worden in de promotie van het songfestival in Rotterdam volgend jaar", hoopt Hak. 

Laat je reactie achter