advertentie Toffe Deals

Slag Rechtestraat Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Gebiedscommissie komt met eerste plannen voor strandslag Rechtestraat

Zorg voor betere paden naar de strandtenten, plaats definitieve fitnesstoestellen en zet een toiletgebouw neer.

Dat zijn de adviezen die de Hoekse gebiedscommissie geeft aan wethouder Sven de Langen voor de verbetering van het strand aan de Rechtestraat.

De wethouder had de commissieleden uitgedaagd om met een voorstel te komen om het slag verder op de kaart te zetten als het sportstrand van Hoek van Holland. Hoewel het voorstel nog niet klaar is, komt de gebiedscommissie nu dus al wel meer de eerste aanzet om zo te laten zien wat er op korte termijn nodig is om de situatie te verbeteren.

De commissie stelt nu voor om de padenstructuur rond de strandtenten uit te verbeteren en uit te breiden. Ook ziet de commissie het plaatsen van definitieve fitnesstoestellen op het strand als een verbeterpunt. Verder wordt een toiletgebouw met douches en kleedruimte voor de bezoekers en sporters geopperd.

Er wordt op dit moment een berekening van de kosten gemaakt zodat het voorstel nog kan worden meegenomen voor de behandeling van de begroting van 2021. In een later stadium wil de gebiedscommissie het nog hebben over andere wensen als de nieuwbouw voor de strandwacht en uitbreidingswensen van strandtenten.

Laat je reactie achter