advertentie VEMO Lease top

WOS

Freight Line moet binnen acht weken klaar zijn

Transportbedrijf Freight Line in Maasdijk krijgt nog acht weken de tijd om de productie van geluid en licht binnen de perken te krijgen.

De gemeente Westland heeft deze onderneming op bedrijventerrein Honderdland enkele lasten onder dwangsom opgelegd, zeg maar een financiële stok achter de deur. Het college van B en W heeft daartoe deze week besloten naar aanleiding van in totaal vijf handhavingsverzoeken van omwonenden.

Het grootste deel van de overlast wordt veroorzaakt door de herrie van koelwagens op het terrein. Een verweer van het bedrijf was, dat de geluidsproductie deels ook afkomstig kan zijn van bedrijven en voertuigen die niet met Freight Line te maken hebben. Maar volgens burgemeester Bouke Arends heeft de Omgevingsdienst Haaglanden overschrijdingen vastgesteld die aanwijsbaar kunnen worden toegeschreven aan Freight Line.

Lichtmasten
Verder moet het bedrijf lichtmasten op het parkeerdek verwijderen, omdat deze daar zonder vergunning zijn geplaatst en dient de onderneming een akoestisch rapport te laten opstellen. Overigens heeft Freight Line enkele weken geleden bij de gemeente Westland vergunningaanvragen ingediend voor de plaatsing van lichtmasten en het aanbrengen van twee gevelreclames.

Eigenaar Chris Hans van der Hout kan binnenkort in gesprek met burgemeester Arends, zo heeft de gemeente bevestigd.

Laat je reactie achter