advertentie VEMO Lease top

Pixabay

Coronacijfers: 88 regiogenoten positief getest op corona

In totaal 88 regiogenoten hebben tussen woensdag- en donderdagochtend te horen gekregen dat ze positief zijn getest op het coronavirus.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Het gaat om 61 Westlanders, 21 Maassluizers en 6 inwoners van Midden-Delfland. Het is de tweede dag op rij dat er een lichte daling te zien is in het aantal besmettingen, zo waren het er gisteren 90 en en dinsdag 97. Toch liggen de cijfers nog altijd een stuk hoger dan het gemiddelde van de afgelopen weken.

Er zijn overigens, net als in de afgelopen twee dagen, geen ziekenhuisopnames van regiogenoten gemeld bij het RIVM. Tot nu toe hebben sinds afgelopen maandag 368 regiogenoten te horen gekregen dat ze positief zijn getest. Ter vergelijking, tussen maandag 5 oktober en zondag 11 oktober was het totaal 424.

Sinds gisteravond zijn de nieuwe, verscherpte, maatregelen ingegaan om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Zo zijn cafés en restaurant voorlopig gesloten en is er een verbod op amateursport als er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Ook worden groepsgroottes verder ingeperkt.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Laat je reactie achter