advertentie Boekestijn

Signbiblio

Coronacijfers: 25 positief geteste regiogenoten

In onze regio hebben 25 regiogenoten in de afgelopen 24 uur te horen gekregen dat ze positief zijn getest op het coronavirus.

Daarnaast is er ook een Westlander met het virus opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Van de 25 positief geteste regiogenoten komen er 11 uit Westland, 11 uit Maassluis en 3 uit Midden-Delfland.

De afgelopen weken is het aantal positieve tests verder toegenomen. Vorige week ging het in totaal om 171 gevallen, in de weken daarvoor lag dat cijfer op respectievelijk 96 en 87. Tot nu toe zijn er deze week (sinds maandag) 120 regiogenoten positief getest.

Terwijl het aantal positieve tests verder stijgt, valt het aantal ziekenhuisopnames in onze regio nog mee: sinds 1 augustus 'slechts' zeven. Na medio juli heeft het RIVM geen nieuwe sterfgevallen door corona in onze regio gemeld.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Maandcijfers

Ook de cijfers over de maand september zijn nu beschikbaar. Daaruit blijkt dat er in totaal 485 regiogenoten te horen hebben gekregen dat ze positief getest zijn op het virus. Onder hen 310 Westlanders, 112 Maassluizers en 63 inwoners van Midden-Delfland. Verder zijn er in september 5 mensen opgenomen in het ziekenhuis, waarvan 2 uit Westland, 2 uit Maassluis en 1 uit Midden-Delfland.

Laat je reactie achter