advertentie Boekestijn

CBR hervat motorrijexamens: 'blij nu motorseizoen is begonnen'

Op het parkeerterrein van Westlandia in Naaldwijk zijn vandaag de motorrijexamens van het CBR hervat.

Sjaak Buijs van de gelijknamige auto & motorrijschool uit Kwintsheul is blij dat het weer doorgaat. "Helemaal nu het motorseizoen is begonnen."

De 21-jarige Thorsten is een van de eersten die vandaag een onderdeel van het motorrijexamen moet afleggen. "In totaal bestaat het examen uit drie onderdelen", legt hij uit. "Deze oefening stond eigenlijk gepland op de eerste dag dat de examens door de coronacrisis afgelast werden. Nu mag ik het opnieuw doen."

De examenkandidaat heeft alleen wel weinig kunnen oefenen. "Alle lessen zijn tot afgelopen zaterdag stilgelegd. Ik heb toen nog een les genomen, ik hoop dat dat genoeg is."

Hoewel alle lessen werden stop gezet, kregen motorrijders met al een rijbewijs op zak juist flinke kritiek te verduren. Ze zouden er in deze coronatijd te vaak op uittrekken. "Ik vind het maar een beetje gezeur", zegt Buijs. "De een trekt er op uit op de fiets, de ander op de motor.

Thorsten heeft in elk geval zijn eerste onderdeel van het motorrijexamen binnen. "Morgen mag ik meteen een volgend examen inplannen." Of hij straks van plan is om veel te gaan rijden. "Absoluut, maar uiteraard wel met gepaste afstand van andere weggebruikers."

Laat je reactie achter