advertentie Greve

Carnavalsfeest van vorig jaar in de Velo-hal Facebook - Jolige Druif

Carnavalsclubs in Poeldijk en Wateringen doen deur nog niet dicht

Nu carnavalsvereniging de Theebukkers in De Lier heeft aangekondigd vanwege corona alle festiviteiten voor komend jaar af te gelasten, rijst de vraag wat Poeldijk en Wateringen gaan doen.

Carnavalsvereniging de Blauwkonters in Poeldijk laat weten een streep door de prinsenverkiezing op de elfde van de elfde te zetten. De huidige prins, Marko van der Burg, blijft nog even aan. In januari bekijken de Blauwkonters wat wél mogelijk is. 

Anders is de opstelling van de Wateringse carnavalsvereniging, de Jolige Druif. Zij zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Als het aan hun ligt gaat carnaval gewoon door. Een coronabestendig feest. "We houden zeker hoop", zegt Sander Nieuwenhuizen van de Jolige Druif. "Vorige week heeft het bestuur besloten niet de stekker eruit te trekken."

De vereniging denkt na over wat wél kan. Van Nieuwenhuizen refereert aan aen aantal artiesten die alweer op het podium staan, waarbij het publiek aan tafels zit. Een mooi voorbeeld is Harvest Road, een maand geleden gaf de Westlandse band zo'n optreden in de Kuip in Rotterdam. "Op die manier kun je op de oppervlakte van een grote sporthal best wat mensen kwijt", aldus Van Nieuwenhuizen.

Over de carnavalsoptocht door het centrum van Wateringen wordt ook nog nagedacht. "Over een paar maanden kan alles weer anders zijn."

Laat je reactie achter