advertentie Greve

HET Architectenbureau

Bouw appartementen op locatie De Harmonie start volgend jaar

Als er geen hobbels in de vergunningprocedure komen, dan zou in het tweede kwartaal van volgend jaar begonnen kunnen worden met de bouw van 20 appartementen op de locatie De Harmonie, op de hoek Dijkweg-Verdilaan in Naaldwijk.

Wethouder Gardien heeft vandaag namens de gemeente de anterieure overeenkomst met ontwikkelaar Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling getekend. Daarmee bevestigen gemeente en ontwikkelaar de afspraken om de bouw van het nieuwe appartementencomplex in hartje centrum mogelijk te maken. Het ontwerpbestemmingsplan zal op 7 augustus ter inzage worden gelegd.

De locatie ligt al lange tijd braak. De laatste tijd is het gebruikt als opslag voor bouwmaterialen ten behoeve van werkzaamheden aan het Van Tijnplein. Volgens de wethouder is de komst van de appartementen zeer gewenst. "In Naaldwijk is behoefte aan dit type woningen vanwege de nabijheid van de vele voorzieningen in het centrum."

Van de appartementen vallen er zes onder de noemer sociale koop en twee appartementen zijn bereikbare koop. De begane grond krijgt een maatschappelijke bestemming. Er komen vier bouwlagen en een terugliggende vijfde bouwlaag. Juist dat volume baart vooral de bewoonster van het monumentale pand Huize Bijdorp aan de andere kant van de Dijkweg zorgen. Vorig jaar liet ze de WOS weten bezwaar te zullen maken tegen de vergunningverlening.

Laat je reactie achter