advertentie Boekestijn

Pixabay

Acht regiogenoten positief getest

Acht regiogenoten zijn tussen donderdag- en vrijdagochtend positief getest op het coronavirus, zo blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM.

Het gaat om zes Westlanders, één Maassluizer en een inwoner van de gemeente Midden-Delfland. Daarmee komt het totaal van deze week (sinds maandag) op 37. Ter vergelijking: in de afgelopen drie volle weken werden respectievelijk 13, 11 en 15 mensen uit onze regio positief getest.

Klik in bovenstaande grafiek op de gemeentenaam om deze 'uit' of 'aan' te zetten.

In totaal zijn nu 481 mensen positief getest. Met 332 kent Westland het hoogste aantal besmettingen, gevolgd door Maassluis (114) en Midden-Delfland (35). Het werkelijk aantal mensen dat ziek is geweest, ligt overigens naar verwachting een stuk hoger. Tot 1 juni kon namelijk niet iedereen zich laten testen. Nu kan dat wel, maar volgens het RIVM gaan nog niet alle mensen met klachten naar een teststraat.

Tegenover het oplopend aantal besmettingen, staat het feit dat het aantal ziekenhuisopnames (totaal 81) en overlijdensgevallen (39) al geruime tijd stabiel is.

Nieuwe maatregelen

Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge kondigden gisteravond in een persconferentie enkele nieuwe maatregelen aan. Zo moet je straks bij een horecabezoek je contactgegevens achterlaten, zodat de GGD contact met je kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de betreffende horecagelegenheid. Ook moeten de introductieweken voor mbo, hbo en universiteit grotendeels online worden gehouden.

Rutte en De Jonge riepen mensen met klachten met klem op zich te laten testen en waar nodig mee te werken aan bron- en contactonderzoek. Zo kunnen eventuele nieuwe coronabrandhaarden snel worden 'uitgetrapt'.

Laat je reactie achter