advertentie Boekestijn

WOS

Aboutaleb: 'We gaan vooraf maximumaantal strandbezoekers bepalen'

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zegt dat de komende weekeinden vooraf wordt bepaald hoeveel mensen er op de stranden in zijn regio worden toegelaten.

Dat heeft hij laten weten aan Jacco van Dam, lid van de gebiedscommissie van Hoek van Holland, die zich vrijdagavond na een drukke dag in de Hoek bezorgd tot Aboutaleb had gericht.

"Wanneer het te druk is, worden de wegen afgesloten en wordt er gecommuniceerd dat mensen geen toegang meer krijgen. Dat geldt ook voor mensen die met de metro komen”, stelt Aboutaleb in zijn reactie aan Van Dam.

Vanuit de ambtelijke dienst kreeg de Hoekse CDA'er te horen: Om te voorkomen dat het opnieuw zo vast loopt als afgelopen vrijdag, worden er wat extra dingen gedaan om het verkeer te laten circuleren.

Dat betekent dat de Strandweg vanaf de rotonde richting het strand al vanaf de vroege ochtend afgezet wordt, zodat het verkeer via de Schelpweg gaat. Er komen extra verkeersregelaars te staan bij de Dirk van den Burgweg/Schelpweg. Ook verkeer wat via de Hoeksebaan komt, wordt naar de Schelpweg geleid. Zo kan er een rondje gemaakt worden langs alle beschikbare parkeerplekken en wordt het verkeer verzocht via de Hoeksebaan Hoek van Holland weer te verlaten.

De toestroom naar de Hoek zal worden gemonitord door de verkeersregelaars en de politie. Als het te druk wordt, zullen mensen die naar de Hoek rijden, op de A20 al te zien krijgen dat er geen parkeergelegenheid meer is in Hoek van Holland. Het verkeer wordt dan rondgestuurd en via de Hoeksebaan weer afgevoerd.

Laat je reactie achter