advertentie Toffe Deals

Er kan weer gelachen worden in de speeltuin. WOS

'Aanstootgevend' speelkasteel is weg

Opluchting bij ouders in woonwijk Vliettuinen in Wateringen: de hekken die al ruim een jaar om de speeltuin aan het Singeldwarspad staan, worden in november weggehaald.

 Dit tot grote opluchting van ouders als Robert Krom, die met de zaak op Twitter 'scoorde'. Krom woont vlak achter de speeltuin en zag al maanden hekken om het veldje staan. "Een speelkasteel was afgekeurd, omdat je van af het bovenste plateau bij iemand de slaapkamer in zou kunnen kijken." In geuren en kleuren deelde hij op Twitter de soap. "Dit kan je niet aan burgers uitleggen", klonk het toen. 

Weliswaar was het speeltuintje met hekken hermetisch afgesloten, maar daar trok de buurt zich weinig van aan. Al snel stond een van de bouwhekken op een kier, waarna de speeltuin vrij toegankelijk was.

Schommels
Vanmorgen vroeg is het veelbesproken speelkasteel weggehaald. Er komen in november drie schommels voor in de plaats. Echter, schommels en Wateringen zijn geen gelukkig huwelijk. In speeltuin Juliahof, een paar honderd meter verderop, zorgden de schommels twee jaar geleden tot hoogoplopende emoties in de gemeenteraad van Westland. Het speeltoestel trok hangjongeren aan, waar de gemeente geen raad mee wist. Na meerdere vergaderingen zijn de schommels daar verplaatst en lijkt de rust er weergekeerd.

"Schommels en Wateringen is niet de meest prettige combinatie", aldus buurtbewoner Krom. "We gaan het merken en hopen er het beste van", zegt hij glimlachend. 

Laat je reactie achter