advertentie TipTop

WOS

Aanhoudingen bij nachtelijke inval in Honselse loods

Deze week zijn in Honselersdijk twee mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij de (mislukte) invoer van ongeveer 1.200 kilo heroïne in ons land.

Dat is eind vrijdagmiddag bekendgemaakt door de politie. Een derde man is in Bleiswijk aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats na gecoördineerde samenwerking tussen politiediensten in Groot-Brittannië, België en Nederland.

In de nacht van dinsdag op woensdag is een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) een loods in Honselersdijk binnengevallen. Hier was net een container met balen rijst afgeleverd waarin de heroïne zou zitten. In de loods zijn twee mannen uit Den Haag van 48 en 60 jaar aangehouden. Ze waren net bezig de lading te lossen.
Een derde verdachte, een 38-jarige man uit Bleiswijk, werd later in zijn woning aangehouden. Hij was de chauffeur van de vrachtwagen die de container in Antwerpen had opgehaald en bij de loods in Honselersdijk afleverde.

Grote vangst
De container was per zeeschip via de Engelse haven Felixstowe naar Antwerpen vervoerd. In Felixstowe was de heroïne al door de National Crime Agency (NCA) uit de container gehaald. Vanaf de aankomst in Antwerpen werd de container door de Belgische en Nederlandse politie in de gaten gehouden. Op het moment van de aanhoudingen in Nederland heeft de NCA ook in Engeland een 45-jarige man aangehouden in verband met de smokkel. Het was de op één na grootste heroïnevangst in Groot-Brittannië ooit. De straatwaarde van de pure heroïne bedraagt ongeveer 36 miljoen euro.

De verdachten zijn vrijdag voor de rechter-commissaris geleid die ze voor twee weken in bewaring heeft gesteld. Onder het gezag van het Landelijk Parket gaat de politie verder met het onderzoek.

Laat je reactie achter